Openaccess.no er pusset opp

Forenklet struktur og nytt innhold er noe av det nye du nå finner på Open Access-nettsidene.

Nettsiden Openaccess.no administreres av Open Access-teamet ved CRIStin. Siden har som mål å være et nettsted for deg som er interessert i Open Access – altså prinsippet om åpen tilgang til forskningsresultater.

Hva er endret?

Nettsiden har nå fått oppdatert innhold, en forenklet struktur samt flere nye sider. Nytt siden sist er en egen del kalt «Finansiering». Her forklares overgangen til Open Access i et økonomisk perspektiv, og du vil finne en oversikt over publiseringsfond, retningslinjer og krav som må følges dersom en forsker skal publisere sine resultater åpent tilgjengelig.

I tillegg vil du finne en ny fane med informasjon som omhandler «Forskningsdata» og åpen tilgang til dette; også kjent som Open Data. Open Data har et tett slektskap til Open Access og Open Science og under dette meny-punktet vil vi fylle på med informasjon om disse temaene.

Tips eller tilbakemeldinger?

Open Access-teamet ved CRIStin har som mål at Openaccess.no skal inneholde oppdatert og relevant informasjon for Open Access-interesserte – være seg en forsker som har spørsmål tilknyttet Open Access-finansiering, tidsskriftredaksjoner som skal publisere åpent tilgjengelig, arkiveiere med publikasjonsarkiv ved en institusjon, eller andre som ønsker informasjon.

Dersom du har tilbakemeldinger til nettsiden, eller tips til saker eller arrangement du synes bør inn på siden, må du gjerne kontakte oss på Open Access-teamet ved CRIStin.

Publisert 11. des. 2015 11:09 - Sist endret 13. des. 2015 23:26