Enklere overføring av fulltekstdokumenter til institusjonelle arkiver

Det har lenge vært mulig for de institusjonelle arkivene å hente fulltekster lastet opp i CRIStin. Men funksjonaliteten har ikke vært god nok, og mange arkiver, deriblant BIBSYS Brage-arkivene, har ikke vært i stand til å bruke løsningen.

CRIStin har nå laget en funksjon for overføring av opplastede fulltekster. Vi har installert DSpace som skal fungere som et overføringsarkiv der institusjonelle arkiver kan hente opplastede dokumenter og metadata fra CRIStin, og det er opprettet en samling for hver av brukerinstitusjonene.

Høsting av dokumenter og data fra overføringsarkivet kan gjøres på to måter. Dersom høstende arkiv bruker DSpace kan man benytte OAI-PMH/OAI-ORE høsting. Dette gjøres enkelt med brukergrensesnittet Manakin(XMLUI), men også JSPUI kan brukes. Alternativt kan en selv implementere de nødvendige rutiner for nedlasting av metadata og dokumenter.

 

De institusjonene som ønsker å ta i bruk denne nye funksjonaliteten for overføring til sine arkiver kan kontakte Tore Vatnan på  epostadresse  tore.vatnan (at)usit.uio.no for mer informasjon. Brukerdokumentasjon for høsting til arkivene kan leses her

Publisert 3. jan. 2013 10:57 - Sist endret 14. jan. 2013 15:23