Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 158 << Previous 1 2 3 4    Next >>

2024
1 Wold, Jens Petter; Andersen, Petter Vejle; Aaby, Kjersti; Remberg, Siv Fagertun; Hansen, Anders; O'Farrell, Marion; Tschudi, Jon.
Inter seasonal validation of non-contact NIR spectroscopy for measurement of total soluble solids in high tunnel strawberries. Spectrochimica Acta Part A - Molecular and Biomolecular Spectroscopy 2024 ;Volume 309. p. 1-9
NMBU SINTEF NOFIMA Untitled
 
2023
2 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias.
Evaluation of extraction methods for determination of phenolic compounds, organic acids and sugars in lingonberries (Vaccinium vitis-idaea). Acta Horticulturae 2023 p. 1-7
NOFIMA Untitled
 
3 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias.
The stability of phenolic compounds and the colour of lingonberry juice with the addition of different sweeteners during thermal treatment and storage. Heliyon 2023 ;Volume 9.(5) p. 1-13
UiT NOFIMA Untitled
 
4 Amundsen, Mathias; Aaby, Kjersti; Jaakola, Laura; Schmidt, Gesine; Martinussen, Inger; Hykkerud, Anne Linn.
Effects of geographic origin on anthocyanin profile of wild Norwegian lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.). Acta Horticulturae 2023 ;Volume 1357. p. 313-318
NOFIMA NIBIO UiT Untitled
 
5 Amundsen, Mathias; Hykkerud, Anne Linn; Kelanne, Niina; Tuominen, Sanni; Schmidt, Gesine; Laaksonen, Oskar; Yang, Baoru; Martinussen, Inger; Jaakola, Laura; Aaby, Kjersti.
Composition of Sugars, Organic Acids, Phenolic Compounds, and Volatile Organic Compounds in Lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.) at Five Ripening Stages. Foods 2023 ;Volume 12.(11) p. 1-14
NOFIMA NIBIO UiT Untitled
 
6 Amundsen, Mathias; Jaakola, Laura; Aaby, Kjersti; Martinussen, Inger; Kelanne, N.; Tuominen, S.; Laaksonen, O.; Yang, B.; Hykkerud, Anne Linn.
Effect of ripening temperature on the chemical composition of lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.) of northern and southern origin. Food Research International 2023 ;Volume 167. p. 1-12
UiT NOFIMA NIBIO Untitled
 
7 Amundsen, Mathias.
Investigating the influence of biotic and abiotic factors on the phytochemical variation of lingonberries (Vaccinium Vitis-idaea L.) in Norway. : UiT - The Arctic University of Norway 2023 134 p.
NOFIMA UiT NIBIO Untitled
 
8 Andersen, Petter Vejle; Afseth, Nils Kristian; Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari; Remberg, Siv Fagertun; Wold, Jens Petter.
Prediction of chemical and sensory properties in strawberries using Raman spectroscopy. Postharvest Biology and Technology 2023 ;Volume 201. p. 1-7
NOFIMA NMBU Untitled
 
9 Hægermark, Wenche Aale; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
How can we avoid wrinkly carrots?. Sciencenorway [Internet] 2023-09-30
NOFIMA Untitled
 
10 Hægermark, Wenche Aale; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
Slik får du bedre holdbarhet på frukt og grønt. Nofima.no [Newspaper] 2023-09-14
NOFIMA Untitled
 
11 Jakobsen, Siw Ellen; Aaby, Kjersti.
Er det egentlig så dumt å putte banan i smoothien?. Forskning.no [Internet] 2023-09-09
NOFIMA Untitled
 
12 Lange, Fredrik Ranheim; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
Slik får du bedre holdbarhet på frukt og grønt. Nationen - Forsiden [Internet] 2023-09-24
NOFIMA Untitled
 
13 Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
Slik holder ferske grønnsaker seg lengre. NTB Kommunikasjon; Byavisatonsberg [Internet] 2023-09-19
NOFIMA Untitled
 
14 Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
Ubrutt kjølekjede gir lengre holdbarhet for frukt og grønnsaker. Mat og Marked 2023 ;Volume 76.(2) p. 22-24
NOFIMA Untitled
 
15 Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti; Hægermark, Wenche Aale.
Slik får du bedre holdbarhet på frukt og grønt. Nationen [Newspaper] 2023-10-02
NOFIMA Untitled
 
16 Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti; Hægermark, Wenche Aale.
Slik unngår du skrukkete gulrøtter. Forskning.no [Internet] 2023-09-18
NOFIMA Untitled
 
17 Martinussen, Inger; Amundsen, Mathias; Granhus, Aksel; Gonera, Antje; Hauglin, Marius; Hykkerud, Anne Linn; Jaakola, Laura; Kurttila, Mikko; Miina, Jari; Peltola, Rainer; Schmidt, Gesine; Skaret, Josefine; Yang, Baoru; Aaby, Kjersti.
Norwegian wild berries – increased predictability and value creation – the “WildBerries” project. Acta Horticulturae 2023 ;Volume 1357. p. 319-323
UiT NOFIMA NIBIO Untitled
 
18 Njarga, Berit B.; Aaby, Kjersti.
Oppbevaring av frukt og grønnsaker. Vi.no [Internet] 2023-09-25
NOFIMA Untitled
 
19 Wehn, Peder; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
Hva gjør man for at ferske grønnsaker holder seg lengre?. Moss avis - Forside [Internet] 2023-09-25
NOFIMA Untitled
 
2022
20 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf.
Tyttebæra i skogen kan være en helsebombe. nationen.no, forskning.no [Internet] 2022-09-25
NOFIMA Untitled
 
21 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf.
Tyttebærprosjekt - omtale. NRK Østfold [Radio] 2022-09-14
NOFIMA Untitled
 
22 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf; Grimsby, Sveinung.
Norsk tyttebær bør utnyttes bedre, og mulighetene finnes. Nofima AS [Internet] 2022-09-15
NOFIMA Untitled
 
23 Aaby, Kjersti; Andersen, Petter Vejle; Øvrum Gaarder, Mari.
Kjemien i perfekte jordbær er nøkkelen når roboter skal lære seg å plukke dem. nofima.no [Internet] 2022-07-07
NOFIMA Untitled
 
24 Aaby, Kjersti; Andersen, Petter Vejle; Øvrum Gaarder, Mari.
Slik lærer roboter å plukke de beste jordbærene. forskning.no [Internet] 2022-07-25
NOFIMA Untitled
 
25 Aaby, Kjersti; Grimsby, Sveinung.
Tyttebær - en mulig helsebombe. Næringsnytte 2022 ;Volume 12. p. 20--
NOFIMA Untitled
 
26 Aaby, Kjersti; Wold, Jens Petter.
Forskere er i gang med å utvikle robotsensorer som kan måle smaken på jordbær. document.no, nationen.no, vnexplorer.net, agderposten.no [Internet] 2022-07-08
NOFIMA Untitled
 
27 Aaby, Kjersti; Wold, Jens Petter.
Kjemien i perfekte jordbær er nøkkelen når roboter skal lære seg å plukke dem. nofima.no, kommunikasjon.ntb.no [Internet] 2022-07-07
NOFIMA Untitled
 
28 Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari.
Forskere er i gang med å utvikle robotsensorer som kan måle smaken på jordbær. dagsavisen.no [Internet] 2022-07-10
NOFIMA Untitled
 
29 Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari.
Slik skal jordbær-smaken måles. Aftenposten [Newspaper] 2022-07-09
NOFIMA Untitled
 
30 Amundsen, Mathias Rudolf; Aaby, Kjersti.
Tyttebær er minst like sunne som tranebær. Hordaland Folkeblad [Internet] 2022-09-27
NOFIMA Untitled
 
31 Amundsen, Mathias Rudolf; Aaby, Kjersti.
Tyttebær er minst like sunne som tranebær. byavisadrammen.no, byavisatonsberg.no, radionordkapp.no [Internet] 2022-09-12
NOFIMA Untitled
 
32 Amundsen, Mathias Rudolf; Aaby, Kjersti.
Tyttebær er minst like sunne som tranebær. nofima.no, dagligvarehandelen.no, abcnyheter.no, matogmarked [Internet] 2022-09-12
NOFIMA Untitled
 
33 Grimsby, Gard Sveinung; Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf; Martinussen, Inger.
Nye muligheter for tyttebær. Nationen 2022 p. 18-19
NOFIMA NIBIO Untitled
 
34 Kurek, Marcin A.; Mohammadalinejhad, Samira; Wyrwisz, Jarosław; Horbańczuk, Olaf K.; Aaby, Kjersti.
Effect of Processing and Storage on Seabuckthorn Products. I: The Seabuckthorn Genome. Springer 2022 ISBN 978-3-031-11275-1. p. 113-134
NOFIMA NTNU Untitled
 
35 Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti; Person, Anne Leonie Dehli; Øygarden, Åse.
Plastics, fiber or no packaging for fruits and vegetables (F&V); development of a test protocol for decision making. 2nd Circul-a-bility Conference; 2022-09-12 - 2022-09-14
NOFIMA Untitled
 
36 Wold, Jens Petter; Andersen, Petter Vejle; Aaby, Kjersti.
Roboten Thorvald på vei mot digital bærplukking.. Gartneryrket [Business/trade/industry journal] 2022-02-04
NOFIMA Untitled
 
2021
37 Aaby, Kjersti.
SusHealth - Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid. Møte i Vekst og innovasjonsutvalget; 2021-03-09
NOFIMA Untitled
 
38 Aaby, Kjersti.
SusHealth - Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid. Fagdag i LMD; 2021-03-26
NOFIMA Untitled
 
39 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf.
Evaluation of extraction methods for determination of phenolic compounds, organic acids and sugars in lingonberries (Vaccinium vitis-idaea). 12th International Vaccinium Symposium; 2021-08-30 - 2021-09-01
NOFIMA Untitled
 
40 Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari.
Utvikler robotsensorer som skal måle smaken på jordbær. tu.no [Internet] 2021-10-14
NOFIMA Untitled
 
41 Veiseth-Kent, Eva; Rieder, Anne; Aaby, Kjersti.
Hva gjør maten sunn?. nofima.no, kommunikasjon.ntb.no [Internet] 2021-03-12
NOFIMA Untitled
 
42 Veiseth-Kent, Eva; Rieder, Anne; Aaby, Kjersti.
Ny forskning om sunn mat. matindustrien.no [Internet] 2021-03-13
NOFIMA Untitled
 
43 Wold, Jens Petter; Aaby, Kjersti; Myhrer, Kristine S..
Slik kan roboten Thorvald lære seg å plukke jordbær. forskning.no, kommunikasjon.ntb.no, Dagligvarehandelen [Internet] 2021-12-13
NOFIMA Untitled
 
2020
44 Aaby, Kjersti.
Bæret som fjerner blåbærfarge. godt.no [Internet] 2020-09-18
NOFIMA Untitled
 
45 Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline; Borge, Grethe Iren Andersen; Røen, Dag.
Bioactive compounds and color of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) purees as affected by heat treatment and high-pressure homogenization. International journal of food properties 2020 ;Volume 23.(1) p. 651-664
NOFIMA Untitled
 
46 Aaby, Kjersti; Meland, Jan; Vestgarden, Live Semb; Sevatdal, Sofie Geck; Hesthag, Bjørg; Børte, Svein.
Frasorterte plommer og moreller - mange bruksmuligheter med riktig prosessering. Norsk frukt og bær 2020 (3 - 2020) p. 30-31
NOFIMA USN Untitled
 
47 Davik, Jahn; Aaby, Kjersti; Buti, Matteo; Alsheikh, Muath K; Surbanovski, Nada; Martens, Stefan; Røen, Dag; Sargent, Daniel James.
Major-effect candidate genes identified in cultivated strawberry (Fragaria × ananassa Duch.) for ellagic acid deoxyhexoside and pelargonidin-3-O-malonylglucoside biosynthesis, key polyphenolic compounds. Horticulture Research 2020 ;Volume 7. p. -
NIBIO NOFIMA NMBU Untitled
 
48 Eker, Merve Eda; Aaby, Kjersti; Budic-Leto, Irena; Brnčić, Suzana Rimac; El, Sedef Nehir; Karakaya, Sibel; Simsek, Sebnem; Manach, Claudine; Wiczkowski, Wieslaw; de Pascual-Teresa, Sonia.
A Review of Factors Affecting Anthocyanin Bioavailability: Possible Implications for the Inter-Individual Variability. Foods 2020 ;Volume 9.(2)
NOFIMA Untitled
 
49 Martinsen, Berit Karoline; Aaby, Kjersti; Skrede, Grete.
Effect of temperature on stability of anthocyanins, ascorbic acid and color in strawberry and raspberry jams. Food Chemistry 2020 ;Volume 316.
NOFIMA Untitled
 
50 Rønning, Sissel Beate; Voldvik, Vibeke; Bergum, Silje; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen.
Ellagic acid and urolithin A modulate the immune response in LPS-stimulated U937 monocytic cells and THP-1 differentiated macrophages. Food & Function 2020 ;Volume 11. p. 7946-7959
NOFIMA Untitled
 
    Show next list