|
|
Norsk
versjon
In order to register data in Cristin, you must be an academic or administrative employee.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Showing results 1-50 of 158
|
<< Previous
1
2
3
4
Next >>
|
2024
|
1. |
Wold, Jens Petter; Andersen, Petter Vejle; Aaby, Kjersti; Remberg, Siv Fagertun; Hansen, Anders; O'Farrell, Marion; Tschudi, Jon. Inter seasonal validation of non-contact NIR spectroscopy for measurement of total soluble solids in high tunnel strawberries. Spectrochimica Acta Part A - Molecular and Biomolecular Spectroscopy 2024 ;Volume 309. p. 1-9 NMBU SINTEF NOFIMA
Untitled
|
2023
|
2. |
Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias. Evaluation of extraction methods for determination of phenolic compounds, organic acids and sugars in lingonberries (Vaccinium vitis-idaea). Acta Horticulturae 2023 p. 1-7 NOFIMA
Untitled
|
|
3. |
Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias. The stability of phenolic compounds and the colour of lingonberry juice with the addition of different sweeteners during thermal treatment and storage. Heliyon 2023 ;Volume 9.(5) p. 1-13 UiT NOFIMA
Untitled
|
|
4. |
Amundsen, Mathias; Aaby, Kjersti; Jaakola, Laura; Schmidt, Gesine; Martinussen, Inger; Hykkerud, Anne Linn. Effects of geographic origin on anthocyanin profile of wild Norwegian lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.). Acta Horticulturae 2023 ;Volume 1357. p. 313-318 NOFIMA NIBIO UiT
Untitled
|
|
5. |
Amundsen, Mathias; Hykkerud, Anne Linn; Kelanne, Niina; Tuominen, Sanni; Schmidt, Gesine; Laaksonen, Oskar; Yang, Baoru; Martinussen, Inger; Jaakola, Laura; Aaby, Kjersti. Composition of Sugars, Organic Acids, Phenolic Compounds, and Volatile Organic Compounds in Lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.) at Five Ripening Stages. Foods 2023 ;Volume 12.(11) p. 1-14 NOFIMA NIBIO UiT
Untitled
|
|
6. |
Amundsen, Mathias; Jaakola, Laura; Aaby, Kjersti; Martinussen, Inger; Kelanne, N.; Tuominen, S.; Laaksonen, O.; Yang, B.; Hykkerud, Anne Linn. Effect of ripening temperature on the chemical composition of lingonberries (Vaccinium vitis-idaea L.) of northern and southern origin. Food Research International 2023 ;Volume 167. p. 1-12 UiT NOFIMA NIBIO
Untitled
|
|
7. |
Amundsen, Mathias. Investigating the influence of biotic and abiotic factors on the phytochemical variation of lingonberries (Vaccinium Vitis-idaea L.) in Norway. : UiT - The Arctic University of Norway 2023 134 p. NOFIMA UiT NIBIO
Untitled
|
|
8. |
Andersen, Petter Vejle; Afseth, Nils Kristian; Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari; Remberg, Siv Fagertun; Wold, Jens Petter. Prediction of chemical and sensory properties in strawberries using Raman spectroscopy. Postharvest Biology and Technology 2023 ;Volume 201. p. 1-7 NOFIMA NMBU
Untitled
|
|
9. |
Hægermark, Wenche Aale; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti. How can we avoid wrinkly carrots?. Sciencenorway [Internet] 2023-09-30 NOFIMA
Untitled
|
|
10. |
Hægermark, Wenche Aale; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti. Slik får du bedre holdbarhet på frukt og grønt. Nofima.no [Newspaper] 2023-09-14 NOFIMA
Untitled
|
|
11. |
Jakobsen, Siw Ellen; Aaby, Kjersti. Er det egentlig så dumt å putte banan i smoothien?. Forskning.no [Internet] 2023-09-09 NOFIMA
Untitled
|
|
12. |
Lange, Fredrik Ranheim; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti. Slik får du bedre holdbarhet på frukt og grønt. Nationen - Forsiden [Internet] 2023-09-24 NOFIMA
Untitled
|
|
13. |
Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti. Slik holder ferske grønnsaker seg lengre. NTB Kommunikasjon; Byavisatonsberg [Internet] 2023-09-19 NOFIMA
Untitled
|
|
14. |
Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti. Ubrutt kjølekjede gir lengre holdbarhet for frukt og grønnsaker. Mat og Marked 2023 ;Volume 76.(2) p. 22-24 NOFIMA
Untitled
|
|
15. |
Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti; Hægermark, Wenche Aale. Slik får du bedre holdbarhet på frukt og grønt. Nationen [Newspaper] 2023-10-02 NOFIMA
Untitled
|
|
16. |
Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti; Hægermark, Wenche Aale. Slik unngår du skrukkete gulrøtter. Forskning.no [Internet] 2023-09-18 NOFIMA
Untitled
|
|
17. |
Martinussen, Inger; Amundsen, Mathias; Granhus, Aksel; Gonera, Antje; Hauglin, Marius; Hykkerud, Anne Linn; Jaakola, Laura; Kurttila, Mikko; Miina, Jari; Peltola, Rainer; Schmidt, Gesine; Skaret, Josefine; Yang, Baoru; Aaby, Kjersti. Norwegian wild berries – increased predictability and value creation – the “WildBerries” project. Acta Horticulturae 2023 ;Volume 1357. p. 319-323 UiT NOFIMA NIBIO
Untitled
|
|
18. |
Njarga, Berit B.; Aaby, Kjersti. Oppbevaring av frukt og grønnsaker. Vi.no [Internet] 2023-09-25 NOFIMA
Untitled
|
|
19. |
Wehn, Peder; Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti. Hva gjør man for at ferske grønnsaker holder seg lengre?. Moss avis - Forside [Internet] 2023-09-25 NOFIMA
Untitled
|
2022
|
20. |
Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf. Tyttebæra i skogen kan være en helsebombe. nationen.no, forskning.no [Internet] 2022-09-25 NOFIMA
Untitled
|
|
21. |
Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf. Tyttebærprosjekt - omtale. NRK Østfold [Radio] 2022-09-14 NOFIMA
Untitled
|
|
22. |
Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf; Grimsby, Sveinung. Norsk tyttebær bør utnyttes bedre, og mulighetene finnes. Nofima AS [Internet] 2022-09-15 NOFIMA
Untitled
|
|
23. |
Aaby, Kjersti; Andersen, Petter Vejle; Øvrum Gaarder, Mari. Kjemien i perfekte jordbær er nøkkelen når roboter skal lære seg å plukke dem. nofima.no [Internet] 2022-07-07 NOFIMA
Untitled
|
|
24. |
Aaby, Kjersti; Andersen, Petter Vejle; Øvrum Gaarder, Mari. Slik lærer roboter å plukke de beste jordbærene. forskning.no [Internet] 2022-07-25 NOFIMA
Untitled
|
|
25. |
Aaby, Kjersti; Grimsby, Sveinung. Tyttebær - en mulig helsebombe. Næringsnytte 2022 ;Volume 12. p. 20-- NOFIMA
Untitled
|
|
26. |
Aaby, Kjersti; Wold, Jens Petter. Forskere er i gang med å utvikle robotsensorer som kan måle smaken på jordbær. document.no, nationen.no, vnexplorer.net, agderposten.no [Internet] 2022-07-08 NOFIMA
Untitled
|
|
27. |
Aaby, Kjersti; Wold, Jens Petter. Kjemien i perfekte jordbær er nøkkelen når roboter skal lære seg å plukke dem. nofima.no, kommunikasjon.ntb.no [Internet] 2022-07-07 NOFIMA
Untitled
|
|
28. |
Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari. Forskere er i gang med å utvikle robotsensorer som kan måle smaken på jordbær. dagsavisen.no [Internet] 2022-07-10 NOFIMA
Untitled
|
|
29. |
Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari. Slik skal jordbær-smaken måles. Aftenposten [Newspaper] 2022-07-09 NOFIMA
Untitled
|
|
30. |
Amundsen, Mathias Rudolf; Aaby, Kjersti. Tyttebær er minst like sunne som tranebær. Hordaland Folkeblad [Internet] 2022-09-27 NOFIMA
Untitled
|
|
31. |
Amundsen, Mathias Rudolf; Aaby, Kjersti. Tyttebær er minst like sunne som tranebær. byavisadrammen.no, byavisatonsberg.no, radionordkapp.no [Internet] 2022-09-12 NOFIMA
Untitled
|
|
32. |
Amundsen, Mathias Rudolf; Aaby, Kjersti. Tyttebær er minst like sunne som tranebær. nofima.no, dagligvarehandelen.no, abcnyheter.no, matogmarked [Internet] 2022-09-12 NOFIMA
Untitled
|
|
33. |
Grimsby, Gard Sveinung; Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf; Martinussen, Inger. Nye muligheter for tyttebær. Nationen 2022 p. 18-19 NOFIMA NIBIO
Untitled
|
|
34. |
Kurek, Marcin A.; Mohammadalinejhad, Samira; Wyrwisz, Jarosław; Horbańczuk, Olaf K.; Aaby, Kjersti. Effect of Processing and Storage on Seabuckthorn Products. I: The Seabuckthorn Genome. Springer 2022 ISBN 978-3-031-11275-1. p. 113-134 NOFIMA NTNU
Untitled
|
|
35. |
Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti; Person, Anne Leonie Dehli; Øygarden, Åse. Plastics, fiber or no packaging for fruits and vegetables (F&V); development of a test protocol for decision making. 2nd Circul-a-bility Conference; 2022-09-12 - 2022-09-14 NOFIMA
Untitled
|
|
36. |
Wold, Jens Petter; Andersen, Petter Vejle; Aaby, Kjersti. Roboten Thorvald på vei mot digital bærplukking.. Gartneryrket [Business/trade/industry journal] 2022-02-04 NOFIMA
Untitled
|
2021
|
37. |
Aaby, Kjersti. SusHealth - Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid. Møte i Vekst og innovasjonsutvalget; 2021-03-09 NOFIMA
Untitled
|
|
38. |
Aaby, Kjersti. SusHealth - Norske landbruksprodukter og ingredienser for en sunn og bærekraftig fremtid. Fagdag i LMD; 2021-03-26 NOFIMA
Untitled
|
|
39. |
Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf. Evaluation of extraction methods for determination of phenolic compounds, organic acids and sugars in lingonberries (Vaccinium vitis-idaea). 12th International Vaccinium Symposium; 2021-08-30 - 2021-09-01 NOFIMA
Untitled
|
|
40. |
Aaby, Kjersti; Øvrum Gaarder, Mari. Utvikler robotsensorer som skal måle smaken på jordbær. tu.no [Internet] 2021-10-14 NOFIMA
Untitled
|
|
41. |
Veiseth-Kent, Eva; Rieder, Anne; Aaby, Kjersti. Hva gjør maten sunn?. nofima.no, kommunikasjon.ntb.no [Internet] 2021-03-12 NOFIMA
Untitled
|
|
42. |
Veiseth-Kent, Eva; Rieder, Anne; Aaby, Kjersti. Ny forskning om sunn mat. matindustrien.no [Internet] 2021-03-13 NOFIMA
Untitled
|
|
43. |
Wold, Jens Petter; Aaby, Kjersti; Myhrer, Kristine S.. Slik kan roboten Thorvald lære seg å plukke jordbær. forskning.no, kommunikasjon.ntb.no, Dagligvarehandelen [Internet] 2021-12-13 NOFIMA
Untitled
|
2020
|
44. |
Aaby, Kjersti. Bæret som fjerner blåbærfarge. godt.no [Internet] 2020-09-18 NOFIMA
Untitled
|
|
45. |
Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline; Borge, Grethe Iren Andersen; Røen, Dag. Bioactive compounds and color of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) purees as affected by heat treatment and high-pressure homogenization. International journal of food properties 2020 ;Volume 23.(1) p. 651-664 NOFIMA
Untitled
|
|
46. |
Aaby, Kjersti; Meland, Jan; Vestgarden, Live Semb; Sevatdal, Sofie Geck; Hesthag, Bjørg; Børte, Svein. Frasorterte plommer og moreller - mange bruksmuligheter med riktig prosessering. Norsk frukt og bær 2020 (3 - 2020) p. 30-31 NOFIMA USN
Untitled
|
|
47. |
Davik, Jahn; Aaby, Kjersti; Buti, Matteo; Alsheikh, Muath K; Surbanovski, Nada; Martens, Stefan; Røen, Dag; Sargent, Daniel James. Major-effect candidate genes identified in cultivated strawberry (Fragaria × ananassa Duch.) for ellagic acid deoxyhexoside and pelargonidin-3-O-malonylglucoside biosynthesis, key polyphenolic compounds. Horticulture Research 2020 ;Volume 7. p. - NIBIO NOFIMA NMBU
Untitled
|
|
48. |
Eker, Merve Eda; Aaby, Kjersti; Budic-Leto, Irena; Brnčić, Suzana Rimac; El, Sedef Nehir; Karakaya, Sibel; Simsek, Sebnem; Manach, Claudine; Wiczkowski, Wieslaw; de Pascual-Teresa, Sonia. A Review of Factors Affecting Anthocyanin Bioavailability: Possible Implications for the Inter-Individual Variability. Foods 2020 ;Volume 9.(2) NOFIMA
Untitled
|
|
49. |
Martinsen, Berit Karoline; Aaby, Kjersti; Skrede, Grete. Effect of temperature on stability of anthocyanins, ascorbic acid and color in strawberry and raspberry jams. Food Chemistry 2020 ;Volume 316. NOFIMA
Untitled
|
|
50. |
Rønning, Sissel Beate; Voldvik, Vibeke; Bergum, Silje; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen. Ellagic acid and urolithin A modulate the immune response in LPS-stimulated U937 monocytic cells and THP-1 differentiated macrophages. Food & Function 2020 ;Volume 11. p. 7946-7959 NOFIMA
Untitled
|
Show next list
|